tisdag 27 november 2007

Proteinrikt brytbröd m. saffran

Brytbröd m.saffran.( 35 st)

Dessa bullar är enkla att baka, dessutom proteinrika:-).
Ugnstemp 225 grader.

100 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst 250 g kesella
1 g (2 påsar) saffran
1 1/2 dl socker
1/1 tsk salt
4 dl bake pro
Ca 13 dl vetemjöl

Pensling: 1 ägg

Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölken.
Låt bli fingervarmt, 37 grader.
Smula ner jäst i degbunken, häll degspadet över jästen.
Rör om så det löser sig.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Arbeta degen smidig.
Jäs övertäckt ca 40 min.
Ta upp och knåda degen smidig på mjölat bord.
Baka ut till små runda bullar.
Lägg dem tätt i en långpanna.
Jäs bullarna övertäckta ca 40 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.
Låt bullkakan svalna på galler.
Täck med bakduk.

Lycka till med baket.