tisdag 20 november 2007

Proteinrikt julbröd med frukt o nötter

Hej allesammans!

Nu tänkte jag börja med att lägga ut lite av mina favvo recept
efter mångas önskemål.

Börjar med ett super smarrigt julbröd, som är hur gott som helst när det kommer från ugnen:-).

PROTEIN jul limpa m frukt o nötter

50 g Jäst
5 dl ljummet vatten 37 grader
25 g rumstemp. Smör
2 tsk salt
1 msk mald pomerans
1/2 dl honung
250 g lätt kesella
150 g grovhackad hasselnöt
1 dl russin
1dl torkad aprikos
12 dl rågsikt
4 dl bakpro

Smula jästen i en bunke och häll över vatten.
Rör till jästen löst sig-
Tillsätt resten av ingredienserna.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig.
Jäs 30 min under bakduk.
Stjälp upp på mjölat bakbord, och forma till 2 limpor.
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250 grader, låt jäsa i 20 min.
Grädda i nedre delen av ungen i 10 min, sänk till 175 grader och grädda ytterligare ca 30 min.
Låt brödet svalna på galler under bakduk.

Lycka till med baket, om du har något gott recept du vill dela med dig.
Maila då det till mig på mariaahlberg6@hotamil.com

Kram// Maria